Toegankelijkheid

Skip to main content

Terugkijken: bijeenkomst over verstedelijking en mobiliteit

Onze regio groeit. Meer dan 100 raadsleden en bestuurders zijn maandagavond bijgepraat over de gevolgen voor de leefbaarheid en de mobiliteit.

De steden, dorpen en landschappen in onze regio behoren tot de meest aantrekkelijke van Nederland. Landelijk gezien is de economische groei en de bevolkingsgroei hier relatief het grootst. Deze groei heeft ook gevolgen voor de leefbaarheid en de mobiliteit. In de regionale  raadsinformatiebijeenkomst van maandag 23 september werd ingegaan op de ontwikkelingen, de gezamenlijke visie richting 2040 en maatregelen die we vandaag al kunnen nemen. Denk aan een groenere stationsomgeving, afspraken met werkgevers en de inzet van deeltweewielers.

 

  • NOVEX-status, wat hebben we eraan? (vanaf 7.00 min.)
  • Update Gebiedsonderzoek Spoorzone Amersfoort & Heuvelrugzone (vanaf 19.25 min.)
  • Inspirerend voorbeeld Regiopoort Nijkerk (vanaf 32.34 min.)
  • Mobiliteitsagenda Regio Amersfoort (vanaf 45.35 min.)
  • Praktische voorbeelden Goedopweg (vanaf 1.00.18 min.)

Verdieping op de informatiemarkt

In korte presentaties werden de hoofdlijnen geschetst van lopende initiatieven. Na de plenaire bijeenkomst was er alle ruimte om in gesprek te gaan met inhoudelijke adviseurs en raadsleden uit andere gemeenten. Er was een informatiemarkt met plattegronden en achtergrondinformatie om de lokale uitdagingen en oplossingen te schetsen.